Immax Neo + Google Home assistant

Google Home

 
 
 

Prepojenie hlasového asistenta Google Home s Immax Neo

Produkty Immax Neo umožnujú okrem množstva svojích funkcií aj prepojenie s hlasovými asistentami Google Home a Amazon Alexa. V tomto návode Vám ukážeme ako na prepojenie s Googlom.

Aby bolo možné používať Google assistenta je potrebné pripojenie k internetu.

Taktiež aby bolo možné vytvoriť a používať prepojenie s Immax Neo, je tiež potrebné pripojenie k internetu. 

Predtým než začnete s vytváraním prepojenia na Immax Neo, musíte mať vytvorený účet Immax. Ten si vytvoríte cez mobilnú aplikáciu Immax Neo. Viacej info nájdete v tomto článku

Ďalší postup je jednoduchý. Spustíte mobilnú aplikáciu Google Home. 

 

Google Home Assistant App

 
 

Prepojenie účtu Google Home s Immax Neo

Keď otvoríte aplikáciu Google Home Assistant, na titulnej strane ťuknete " Pridať ". Na ďalšej zvolíte " Nastavenie zariadenia ".  Ďalej zvolíte " Už  máte nejaké zariadenia nastavené? ". 

To je možnosť pre pridanie zariadení od iných výrobcov, ktoré sú kompatibilné s Google Home. 

Okrem Immax Neo tak môžte prepojiť napríklad aj V-Tac Smart Home alebo V-Tac Smart Light produkty, Wiz Connected, Philips Hue a mnoho ďalších.

 

 

Google Home Assistant Aplikácia

 
 

Google Home pridanie zariadení

 

Google Home pridanie zariadení iných výrobcov

 
 

Vyhľadajte službu Immax Neo Smart Home

Vyhľadať služby môžte jednoducho zadaním názvu služby do políčka hľadať. 

Keď nájdete službu Immax, po kliknutí Vás presmeruje na stránku prihlásenia do účtu Immax Neo. 

Po prihlásení sa importujú zariadenia do účtu Google. Ďalej môžte zariadenia rozmiestniť v aplikácii Google Home do miestností.

Takéto prepojenie môžete vytvoriť na viacerých zariadeniach. Nastavenia, aké vytvoríte v jednom účte sa premietnú na všetkých zariadeniach. To platí pre Google Home aj pre Immax Neo. Preto je potrebné pripojenie na internet. Taktiež je dôležité aby ste mohli zariadenia spravovať aj na diaľku.

 

 

Immax Neo pridať do Google Home

 
 

Google Home + Immax Neo

 

Hlasové funkcie pre ovládanie osvetlenia v Google Home

Aplikácia Google Home zatiaľ nie je v slovenskom jazyku. Príkazy je potrebné zadávať po anglicky, prípadne v inom jazyku.

V aplikácii Google Home výborne fungujú všetky funkcie na osvetlenie. Môžte svietidlá zapínať / vypínať, či už všetky, alebo podľa miestnosti. Môžete nastaviť ich farbu, ak máte RGB žiarovky alebo RGB svietidlá. A samozrejme môžete svietidlá stmievať. 

Google Home zariadení môžete mať v domácnosti koľko chcete a všetky ich zaradiť do jednej domácnosti. Preto ak zadáte príkaz napr. " Hey Google. Turn on lights! " , Google rozsvieti svietidlá v miestnosti do ktorej je reproduktor, na ktorý ste prehovorili zaradení. Príkazy môžete zadávať aj konkrétne na všetky svietidlá, alebo na jednotlivé svietilá podľa názvu, taktiež podľa miestností.

Pre stmievanie je príkaz " Hey Google. Dimm ..." a ďalej môžte definovať, ktoré svietidlá, či na koľko percent má intenzitu svietidla nastaviť.

 
 Autor článku:

Mgr. art. Martin Jabrocký

www.designjabrocky.com